Οι απλήρωτοι γιατροί βγαίνουν στους δρόμους

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ λειτουργούν χωρίς γιατρούς που απέχουν από τα καθήκοντά τους επειδή δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η λίστα με τα νοσοκομεία που μετέχουν στις κινητοποιήσεις μακραίνει μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα η μισή χώρα να καλύπτεται υγιεινομικά με προσωπικό ασφαλείας.
Χθες, κήρυξαν επίσχεση εργασίας και οι ειδικευόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας. Σε επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο Υγείας, στο ΕΚΑΒ και σε λοιπούς φορείς, οι γιατροί τονίζουν πως οι αρμόδιοι οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ασθενείς, καθώς η γενική εφημερία χωρίς τους ειδικευόμενους είναι επισφαλής.
Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται και οι γιατροί του Θριάσιου Νοσοκομείου, οι οποίοι περιμένουν ακόμη να πληρωθούν τις εφημερίες του Νοεμβρίου 2007! Τα προβλήματα όμως των εργαζομένων δεν σταματούν εδώ: σε σχετικό κείμενο κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι ενδεικτικό πως στη Β΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία εφημερεύει κάθε 6 ημέρες και νοσηλεύει κατά μέσον όρο 40-50 ασθενείς, εργάζονται μόνον δύο ειδικευμένοι γιατροί και τέσσερις ειδικευόμενοι.

Στάση εργασίας

Με τα αιτήματα της άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων, των «ανθρώπινων ωραρίων και των αξιοπρεπών μισθών», οι γιατροί έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Για τον λόγο αυτό, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι