Οι αρμοδιότητες του κ. Βαρτζόπουλου και η ολιγομελής επιτροπή που έφτιαξε

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Ο προερχόμενος από τη ΝΔ υφυπουργός Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλος, δεν πρόκειται ν΄ αποκτήσει αντικείμενο στη θέση που διορίστηκε.

Οι λόγοι είναι απλοί και συνάμα πρακτικοί.
Την αρμοδιότητα διατροφής που του ανατέθηκε φροντίζουν Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο να την καθιστούν άνευ περιεχομένου. Οι 20.000 άστεγοι και το 1 εκατ. άνεργοι που ζουν αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο στρατό ανθρώπων που στερείται τα στοιχειώδη για τη διατροφή του, πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι έβγαλαν πλέον το ψυγείο από την πρίζα, αφού είναι άδειο και καταναλώνει άδικα ηλεκτρική ενέργεια.
Όσες εκκλήσεις κι αν απευθύνει λοιπόν ο νέος υφυπουργός ότι η συλλογή τροφίμων από κάδους σκουπιδιών συνιστά ανθυγιεινή πρακτική, δεν πρόκειται να εισακουστεί. Μόνη ελπίδα είναι να συνεργαστεί με τον κ. Παπουτσή, ώστε τα ΜΑΤ να παρέχουν 24ωρη φύλαξη στους κάδους σκουπιδιών, το μόνο πράμα για το οποίο οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να κατηγορηθούν, αφού ήδη το κάνουν σε μεγαλοδημοσιογράφους.
Ο κ. Βαρτζόπουλος έχει και την αρμοδιότητα της άθλησης. Κι αυτή όμως η αρμοδιότητα δεν είναι δυνατόν ν΄ αποτελέσει αντικείμενο κυβερνητικού έργου, εφόσον οι έλληνες συμμετέχοντας σε τόσες πολλές πορείες και διαδηλώσεις, κάνουν τα δύο τελευταία χρόνια από ένα μικρό Μαραθώνιο εβδομαδιαίως.
Επιτέλους! Κάτι πρέπει να κάνει ο νέος υφυπουργός…
Ο κ. Βαρτζόπουλος διατείνεται λοιπόν ότι εφεξής θα συνδιαμορφώνει με τον Α. Λοβέρδο την πολιτική υγείας. Το ανέφερε δημοσίως πριν 15 μέρες στη συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τα χαχανητά από το ακροατήριο και κυρίως όσα επακολούθησαν το δεκαπενθήμερο που πέρασε δείχνουν ότι ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης τρέφει φρούδες ελπίδες συγκυβέρνησης. Εάν όντως ο κ. Βαρτζόπουλος συναποφάσισε με τον Α. Λοβέρδο το μέτρο που εξήγγειλε ο τελευταίος, ν΄ αλλάζουν δηλαδή οι φαρμακοποιοί κατά το δοκούν τα συνταγογραφούμενα από τους γιατρούς φάρμακα, τότε όχι μόνον δεν πρέπει να ξαναπατήσει ποτέ το πόδι του στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά πρέπει πάραυτα να παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της διαγραφής.
Δηλαδή είναι όλα μαύρα  για τον κ. Βαρτζόπουλο; Κι όμως. Κάποιο φως αρμοδιότητας φάνηκε.
 
Ως γνωστόν, όταν ένας άνθρωπος της εξουσίας βρεθεί σε αδιέξοδο, φτιάχνει μια επιτροπή. Κάθισε λοιπόν ο κ. Βαρτζόπουλος κι έφτιαξε μια Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής (κλικ εδώ). Θα φρίξετε αν καθίσετε να μετρήσετε πόσα μέλη έχει αυτή η Επιτροπή. Ούτε τρία, ούτε πέντε. Σαράντα τέσσερα μέλη διαθέτει, τα οποία μάλιστα δεν είναι αριθμημένα με αραβικούς αριθμούς, αλλά με το αρχαιοελληνικό σύστημα!
Προφανώς όταν συνεδριάζει η Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής θα έχει και καλεσμένους. Γι αυτό υποπτευόμαστε πως η πανηγυρική συνεδρίαση θα γίνει στο ΟΑΚΑ.
Αργότερα για λόγους οικονομίας ίσως μεταφερθεί σε στάδιο της Β΄ Εθνικής.  
 
Δημήτρης Βαρνάβας