Οι Δροσουλίτες

ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ - ΧΡΥΣΑΝθΟΣ - ΔΗMΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΧΡ. ΧΑΛΑΡΗΣ - CD | Discobole.grΤέσσερεις φορές έχει κηρύξει στη χώρα τη λήξη της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρά τις προειδοποιήσεις των επιδημιολόγων, αυτός επιμένει πως διανύουμε το τελευταίο μίλι. Όμως το σημείο τερματισμού απομακρύνεται κάθε φορά στο βάθος του ορίζοντα, όπως η οφθαλμαπάτη με τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελλο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βασισμένο στις προβλέψεις του προφήτη Μωυσή, έπιασε το μαχαίρι κι έκοψε από τον προϋπολογισμό του 2022 τις δαπάνες υγείας κατά 900 εκατ. ευρώ, με την πεποίθηση πως την επόμενη χρονιά η πανδημία θα αποτελεί μια κοινή ίωση.

Ταυτόχρονα απελευθέρωσαν όλες τις δραστηριότητες κι έκαναν παρελάσεις, ώστε να φοβηθεί ο ιός από το υψηλό εθνικό μας φρόνημα.

Τ΄ αποτελέσματα γνωστά: είμαστε τρισχειρότερα από πέρσι.

Κι έρχεται ο ΠΟΥ να πει αυτό που αντιλαμβάνονται οι πάντες, πλην του Μωυσή:

Η πανδημία Covid-19 θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε να διαρκέσει, διότι οι φτωχές χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που έχουν ανάγκη.

Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Αφρικής έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19, έναντι του 40% στις περισσότερες από τις άλλες ηπείρους.

Για να επιβεβαιωθεί η παραδοχή πως σ΄ αυτόν τον πλανήτη που ζούμε είτε όλοι θα είμαστε ασφαλείς, είτε δε θα είναι κανένας..


Με την ευκαιρία που αναφέραμε τους Δροσουλίτες: ακούστε (ή ξανακούστε) τον ομώνυμο δίσκο του Χρ. Χάλαρη, σε υπέροχους στίχους του Νίκου Γκάτσου, ερμηνευμένους από τον Χρύσανθο και τη Δήμητρα Γαλάνη (κλικ εδώ).