Οι εκπρόσωποι των εταιρειών προειδοποιούν τον υπουργό

Η επαπειλούμενη «έφοδος» των προμηθευτών ορθοπαιδικού υλικού στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομείατης Αθήνας είναι μόνοη αρχή. Σε χθεσινή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο οι εκπρόσωποιτου Πανελληνίου ΣυλλόγουΠρομηθευτών ΕμφυτεύσιμουΟρθοπαιδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) προειδοποιούν ότι αν δεν εξοφληθούν άμεσα, θα επισκεφθούν και άλλα νοσηλευτικάιδρύματα. Οπως επισημαίνουν,τα ορθοπαιδικά υλικά και τα εργαλεία αποτελούν ιδιοκτησίατων προμηθευτών.

«Ηδη βρισκόμαστε στην εικοστήτρίτη ημέρα από την αναγγελία μας περί διακοπής προμήθειας ορθοπαιδικού υλικούστα νοσοκομεία της χώρας και στη δεύτερη εβδομάδα από την πραγματοποίηση της διακοπής.Μελύπη και απογοήτευσηδιαπιστώνουμε ότι στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξεικαμία ενέργεια που να δείχνειότι το υπουργείο σας ή όποια άλλη κρατική υπηρεσία έχει επιληφθεί του προβλήματόςμας,το οποίο εξάλλου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο,αφού αφοράκαι την περίθαλψη του έλληναπολίτη» αναφέρουν οι προμηθευτές στην επιστολή τους.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειώνσημειώνουν ότι η κινητοποίησήτους, εκτός από τη διακοπήπρομήθειας ορθοπαιδικώνεμφυτευμάτων στα νοσοκομεία,περιλαμβάνει και την απόσυρση των παρακαταθηκών εμφυτευμάτων και των ειδικών εργαλείων «…που αποτελούν ιδιοκτησία των εταιρειών μας και διατίθενται δωρεάν στα νοσοκομεία,ώστενα πραγματοποιούνταιοι αντίστοιχες επεμβάσειςχωρίςτα νοσοκομεία να επιβαρύνονται με το κόστος αυτούτου “στοκ ασφαλείας”». Αλλωστε- συνεχίζουν- ο αποδεκατισμόςτων υλικών που αποτελούν τις παρακαταθήκες, καθιστά επιβεβλημένη την απόσυρσήτους και για προληπτικούςλόγους ασφάλειας του ασθενούς, «…ώστε να αποφευχθείο κίνδυνος απρόβλεπτης έλλειψης κάποιου απαραίτητου υλικού κατά την εξέλιξη μιας επέμβασης και για να μην επιχειρηθούνανεπίτρεπτοι συνδυασμοίασύμβατων υλικών από διαφορετικές παρακαταθήκες,όπωςέχει παρατηρηθεί στο παρελθόν».

Τέλος, οι προμηθευτές ανακοινώνουνότι την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου θα επισκεφθούν τις αποθήκες του ΚΑΤ και του Ευαγγελισμού και την Πέμπτη 20 του μήνα των νοσοκομείων Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»και Ασκληπιείο Βούλας.