Οι ιατροί ψηφίζουν ανατροπή σε δημοσκόπηση για τις εκλογές της 25/1/2015

Το MEDISPIN διενήργησε ενδεικτική διαδικτυακή δημοσκόπηση, με σημαντική απήχηση. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι άκρως ανατρεπτικά με το δεδομένο ότι στην προ μνημονίου εποχή, οι ιατροί ψήφιζαν συντριπτικά υπέρ της ΝΔ σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 44 %. 

Επί συνόλου 1074 ψήφων, επικυρώθηκαν 1012 ψήφοι σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στο διάστημα 15 έως 22 Ιανουαρίου, και έφερε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

 

Οι ιατροί κατά πλειοψηφία ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με σημαντικό προβάδισμα με ποσοστό 32,10 %, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 16,80% των ψήφων. 

 

Συνοπτικά:

ΣΥΡΙΖΑ               32,10%
ΝΔ                     16,80%
Χρυσή Αυγή         9,98%, 

ΠΟΤΑΜΙ               8,30%, 

ΑΝ.ΕΛ.                 5,04%,

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ             4,05%
ΠΑΣΟΚ                3,66%, 

ΚΚΕ                     3,06%, 

ΔΗΜΑΡ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,78%. 

Άλλο κόμμα  ψηφίζουν το  6,32%, λευκό το 1,50% ενώ δηλώσαν αναποφάσιστοι το 7,41 %. 

Δείτε σε γράφημα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τη διερεύνηση ψήφου των ιατρών:

 

Η ψήφος τους είχε διαμορφωθεί ως εξής στην προηγούμενη βουλευτική εκλογική αναμέτρηση:


 

 

Οι ιατροί καταψηφίζουν την υποχρηματοδότηση της υγείας, την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την εφαρμογή των κουρεμάτων clawback rebate, την εκπρόθεσμη αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών και των εφημεριών και αρνούνται να στηρίξουν κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην απελευθέρωση και απαξίωση της ιατρικής πράξης, στην υποβάθμιση του ιατρικού έργου και των ιατρικών αμοιβών, βορρά στις ορέξεις μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων. 

Οι νέοι ιατροί, χωρίς καμία προοπτική, εγκαταλείπουν συστηματικά τη χώρα, δημιουργώντας ίσως το μεγαλύτερο "brain drain" που καταγράφεται στη σύγχρονη ιστορία.