Οι Πανεπιστημιακοί ζητούν να απαλλαγούν από τη νοσηλεία ασθενών Covid!

Οποισδήποτε υπουργός Υγείας σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, η πρώτη και μοναδική ενέργεια που όφειλε να κάνει μόλις έπιανε στα χέρια του και διάβαζε το έγγραφο που του απηύθυνε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ήταν μία: να χαρακτηριστεί το έγγραφο με κόκκινο στυλό ως «απαράδεκτο» και να το επιστρέψει αυθημερόν στον αποστολέα.

Δυστυχώς υπουργός Υγείας είναι ο Θ. Πλεύρης με αναπληρωτή την κ. Γκάγκα και τέτοιες συμπεριφορές επιφυλάσσουν μόνον στους γιατρούς του κρατικού συστήματος υγείας, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν το ΕΣΥ. Στους πανεπιστημιακούς αμφότεροι κάθονται προσοχή, αναμένοντας με ανακούφιση το σύνθημα για ημιανάπαυση.

Επί της ουσίας: Οι πανεπιστημιακοί γιατροί και δάσκαλοι, με ομόφωνη απόφαση, ζητούν να απαλλαγούν από τη νοσηλεία covid περιστατικών και απλώς να βοηθούν τις κλινικές ΕΣΥ στη σύνταξη πρωτοκόλλων και κριτηρίων εισαγωγής. Εννοείται εισαγωγής των περιστατικών στις Κλινικές ΕΣΥ!

Αν η πολιτική ηγεσία όντως εννοεί πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με την πανδημία, τότε ο μόνος χαρακτηρισμός που έπρεπε να αποδοθεί στη συμπεριφορά των πανεπιστημιακών είναι λιποταξία!