Οι Βρυξέλλες φοβούνται εξάπλωση λόγω τουρισμού

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τους Ευρωπαίους πολίτες ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης στην Ε.Ε. λόγω τουρισμού και το φθινόπωρο ενδέχεται να αυξηθούν οι θάνατοι, διότι η πανδημία θα συνδυαστεί με την εποχική γρίπη.

Μάλιστα, στις αρχές Οκτωβρίου θα συνέλθει ένα έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη βελγική πρωτεύουσα «για να πάρει τα αναγκαία μέτρα», ανήγγειλε χθες σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια για θέματα υγείας επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου.

«Αναμένουμε αύξηση του αριθμού κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της τουριστικής κίνησης», είπε η Κύπρια επίτροπος και πρόσθεσε : «Ο συνδυασμός της πανδημίας με την εποχική γρίπη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα έχει ως επακόλουθο την επιτάχυνση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού Α (Η1Ν1) και μία αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας».

Η Α. Βασιλείου ανέφερε ότι «η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτητα σε όλη την υφήλιο». Σήμερα το πρωί, είπε, έχει γίνει διάγνωση για 17.189 κρούσματα στην Ε.Ε., με 29 θανάτους στη Μ. Βρετανία και 4 στην Ισπανία. Εκτός Ε.Ε. υπάρχουν 149.364 κρούσματα και 810 θάνατοι διευκρίνισε η επίτροπος, για την οποία «αποτελεί θετικό στοιχείο ότι το ποσοστό θνησιμότητας παραμένει σχετικά χαμηλό». Βέβαια, αναγνώρισε ότι «κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί ο ιός στο εγγύτερο μέλλον»…