ΟΗΕ: Θα χρειαστεί 1 δισ. δολ. για αντιμετώπιση της νέας γρίπης

Ενα δισεκατομμύριο δολάρια υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν οι αναπτυσσόμενες χώρες, έως το τέλος του έτους, για να αντιμετωπίσουν τη νέα γρίπη.

Αυτό δήλωσε χθες από τη Γενεύη ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμάει ότι περίπου 95 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί από τη νέα γρίπη σε όλο τον κόσμο και 431 έχουν πεθάνει.

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα κρούσματα του ιού Η1Ν1, εντοπίστηκαν τρία νέα θανατηφόρα κρούσματα – το ένα απ αυτά στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα εννιάχρονο παιδί το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού, τις τελευταίες μέρες, αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στο Νότιο Ημισφαίριο και την Ευρώπη. Στο Βερολίνο ένα λύκειο θα παραμείνει κλειστό αυτή την εβδομάδα έπειτα από την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων της νέας γρίπης μεταξύ των μαθητών. Στη Γερμανία πάνω από 500 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά από την έναρξη της επιδημίας. Το Λάος, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, ανέφερε χτες τα πρώτα κρούσματα – πρόκειται για δύο μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που επέστρεψαν πρόσφατα από τις Φιλιππίνες.