Ομόφωνα αθώους έκρινε το δικαστήριο τους τέσσερεις συνδικαλιστές που είχε μηνύσει ο πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Γ. Βέργουλας

Ομόφωνα αθώους έκρινε το δικαστήριο τους τέσσερεις συνδικαλιστές που είχε μηνύσει ο πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Γ. Βέργουλας. Πρόκειται για τον τ. Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημ. Βαρνάβα, τα τότε μέλη του ΔΣ της ΕΝΙΘ Στρατή Πλωμαρίτη και Θοδωρή Ζδούκο και τον Πρόεδρο της Πενταμελούς των γιατρών του ΑΧΕΠΑ Σάκη Σιούλη.

Ο μηνυτής έπεσε σε δεκάδες αντιφάσεις, ενώ προσπάθησε να αποκρύψει πως είχε αφήσει απλήρωτους για ένα εξάμηνο τους ειδικευόμενους γιατρούς για δεδουλευμένες εφημερίες, στους οποίους ταυτόχρονα ασκούσε αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα γενικής εφημερίας κι ενώ οι ειδικευόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας έχοντας πρωτοκολλήσει τις απαραίτητες δηλώσεις, ο κ. Βέργουλας κατάρτισε λίστα προκειμένου να την παραδώσει στο εισαγγελέα ώστε να ασκήσει δίωξη στους ειδικευόμενους, με τον ισχυρισμό πως εγκατέλειψαν την εφημερία και άφησαν ακάλυπτο το Νοσοκομείο. Τότε περίπου 100 ειδικευόμενοι, καθώς και πολλοί ειδικευμένοι και εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Βέργουλα, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι 20 γύφτοι επιχειρούν να καταλάβουν το γραφείο του!

Ο μηνυτής δε διέθετε κανένα μάρτυρα.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Οι μάρτυρες με τις καταθέσεις τους κατέρριψαν τον ισχυρισμό του κ. Βέργουλα πως οι γιατροί που κινητοποίηθηκαν τον κρατούσαν φυλακισμένο στο γραφείο του. Ειπώθηκε συγκεκριμένα πως οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας παρέμειναν διακριτικά στο χώρο, ενώ ο κ. Βέργουλας μπαινόβγαινε στο γραφείο του δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά μέσα, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι ο Διοικητής ήταν «κρατούμενος».

 

Το δικαστήριο, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως για αθωότητα των κατηγορουμένων, αποφάσισε να κηρύξει αθώους τους τέσσερεις κατηγορούμενους.