Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για τις διεκδικήσεις

p>Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν :

         Aνθρώπινο ωράριο : 5θήμερο-6ωρο-πρωινό ωράριο 30ωρο και το πολύ μία (18ωρη) εφημερία την εβδομάδα για όλους (ειδικούς και ειδικευόμενους).

         Προσλήψεις γιατρών (σε κανονικές θέσεις ειδικευόμενων και επιμελητών) για να καλυφθούν τόσο τα σημερινά κενά, όσο και αυτά που προκύπτουν από την μείωση του ωραρίου.

         Αυξήσεις τακτικών αποδοχών για όλους τους γιατρούς, όλες οι τακτικές αποδοχές βασικός μισθός, υπολογισμός της υπερωριακής απασχόλησης και της σύνταξης στον νέο βασικό μισθό. Αποδέσμευση βαθμού-μισθού, αυτόματη μισθολογική χρονοεξέλιξη. Να υπολογίζεται ο εφημεριακός χρόνος σαν συντάξιμος.

         Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δεσμευτεί άμεσα ότι θα εγκαταλείψει κάθε σχέδιο για άμισθους ειδικευόμενους, κυκλικά ωράρια, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και γενικά διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε βάρος της ασφάλειας των ασθενών και ενάντια στα δικαιώματα των γιατρών.

         Ασφαλή και επαρκή προγράμματα εφημεριών με βάση τις επιστημονικές ανάγκες και την ασφάλεια των ασθενών. Τα τμήματα και τα επιστημονικά συμβούλια να καταρτίσουν συνολικά προγράμματα εφημεριών για το 2007 σύμφωνα με τις επιστημονικές ανάγκες και την ασφάλεια των ασθενών, τα οποία να προωθηθούν για έγκριση στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

 

Δεν δεχόμαστε την κοινότυπη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» γιατί ζούμε καθημερινά τον πακτωλό δισεκατομυρίων που χαρίζονται τόσο στον (ουσιαστικά κρατικοδίαιτο) υδροκεφαλικό ιδιωτικό τομέα περίθαλψης, όσο και στις εταιρείες προμήθειας φαρμάκων και ιατρικών υλικών.

Προχωράμε σε :

         24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Συντονισμό δράσης με τους άλλους υγειονομικούς