ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα για την αστυνομική βία

p align=”center”>ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

9/3/2007

Το μεγαλειώδες σε συμμετοχή και παλμό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης 3ου 2007 έδειξε ότι η κρατική καταστολή, η ωμή αστυνομική βία και η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση που χρησιμοποιούνται αφειδώς το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση για να καμφθεί το φρόνημα των αγωνιζόμενων φοιτητών και εκπαιδευτικών και για να εκβιαστεί η λαϊκή συναίνεση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Όσο εντείνεται η κρατική καταστολή και όσο αναδεικνύεται απροκάλυπτα ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά κυρίως για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομικής ολιγαρχίας, η λαϊκή αντίδραση θα μεγαλώνει αντί να υποστέλλεται.

Επιπλέον καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή αστυνομική βία που για μια ακόμη φορά έστειλε τραυματίες στα νοσοκομεία δεκάδες φοιτητές και εκπαιδευτικούς, ανάμεσα στους τελευταίους και γνωστούς συνδικαλιστές, καταδεικνύοντας την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Η πολιτική της βίας και της καταστολής αναδεικνύει την απελπισμένη αδυναμία της κυβέρνησης να αποκτήσει ουσιαστική λαϊκή συναίνεση.

Καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες συλλήψεις διαδηλωτών φοιτητών και το γεγονός ότι τραυματίες μεταξύ αυτών προσεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για ιατρική εκτίμηση πολλές ώρες μετά τον τραυματισμό και την σύλληψή τους. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που έχουν συλληφθεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα φοιτητών – εκπαιδευτικών.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα προκηρύξουν στο μέλλον οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί.