Οργή κατά της Μ. Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

«Θερμή» υποδοχή της αν. υπουργού Υγείας κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας με όλα τα κρεβάτια να δίνονται για ξανά για Covid περιστατικά

«Γκάγκα ντροπή σου, πεινάν συνάδελφοί σου» φώναξε επανειλημμένα πλήθος εργαζομένων και πολίτες, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο «Παπαγεωργίου» με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Μίνα Γκάγκα δέχτηκε σφοδρές αποδοκιμασίες και μπήκε στο κτίριο συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου, την αναστολή μη εμβολιασμένων συναδέλφων τους και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο διευκόλυνσης της κινητοποίησης για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση στα νοσοκομεία, με τελευταίο και τραγικότερο, την ακύρωση μεταμόσχευσης σε ασθενή λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου.

Η ΕΝΙΘ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για το μπαράζ μετακινήσεων από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας τονίζοντας ότι «μετατρέπει τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε περιοδεύοντα θίασο, για την κάλυψη των τεράστιων κενών, που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που υπηρετεί η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εν όψει της πραγματοποίησης συγχωνεύσεων και κλεισίματος κλινικών τμημάτων και νοσοκομείων, με μόνιμες μετακινήσεις προσωπικού και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια του “νέου ΕΣΥ”, η κυβέρνηση αρνείται τις προσλήψεις προσωπικού απαξιώνοντας τελείως την υγεία και τη ζωή του λαού.

»Ανοίγουν “τρύπες” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν στο όριο και χρειάζονται τα ίδια ενίσχυση, για να κλείσουν αναποτελεσματικά “τρύπες” σε άλλα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δημιουργούν τεράστια σωματική και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων νομών» σημειώνει σε ανακοίνωσή το ΔΣ της Ένωσης.