Οργή της κυβέρνησης για την ατεκμηρίωτη ανάρτηση Μαγιορκίνη που προκάλεσε ακυρώσεις εμβολιασμών

Έξαλλα είναι τα κυβερνητικά στελέχη με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη, στον οποίο χρεώνουν τις ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως λένε , η ανάρτησή του για το πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά της γρίπης και πότε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η δημοσιότητα που πήραν οι θέσεις που εξέφρασε, οδήγησε σε ακυρώσεις ραντεβού τη στιγμή που η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα είχε σαν στόχο να πιέσει τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα τον κατηγορούν ότι με την ανάρτησή του κατέδειξε ότι υπάρχει διγλωσσία μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και προβεβλημένων μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που οδήγησαν σε σύγχυση τους πολίτες.

Έτσι η Επιτροπή Εμβολιασμών μπροστά στο φαινόμενο των ακυρώσεων προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό, προχώρησε σε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του Γκίμα Μαγιορκίνη, χωρίς, όμως, να τον κατονομάζει.

Στην ανακοίνωση εκτόξευσαν πολύ σκληρή επίθεση στον Γκίκα Μαγιορκίνη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας επενέβη για να κατευνάσει την οργή των κυβερνητικών στελεχών και να προστατεύσει το «πουλέν» του και εκ των κύριων εκφραστών της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμβόλια κατά της γρίπης και κατά του κορωνοϊού

Η θέση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όπως έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή είναι πως «το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού».

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη παρουσίασε τέσσερις διαφορετικές εναλλακτικές και συγκεκριμένα:

1) Η απόδοση του εμβολίου της γρίπης δεν θα επηρεασθεί όποτε και αν γίνει

2) Αφού γίνει το εμβόλιο γρίπης θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 ημέρες μέχρι την χορήγηση οποιασδήποτε δόσης του mRNA COVID-19

3) Μετά την ολοκλήρωση του mRNA COVID-19 το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή (λαμβάνοντας υπόψιν όμως ότι η επόμενη δόση του mRNA COVID-19 θα ακολουθήσει σύμφωνα με τον δεύτερο κανόνα)

4) Μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χορήγηση mRNA εμβολίου COVID-19 και εμβολίου της γρίπης την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μετά το σάλο έκανε δεύτερη ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι οι απόψεις του συμβαδίζουν με αυτές της επιτροπής ενώ μετά την έκδοση της σκληρής ανακοίνωσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι συντάσσεται απόλυτα με τις οδηγίες της Επιτροπής και ότι «τα εμβόλια συνδυάζονται ανά πάσα χρονική στιγμή μεταξύ τους».