Οριστική παύση της δίωξης στον Π. Χασαπάκη

div>

5η και τελευταία ανακοίνωση της σύσκεψης συνδικαλιστών

Σήμερα Τρίτη 21/2:

9πμ: Ο διοικητής του Ερυθρού Ιωάννης Πετρόχειλος στη διάρκεια της πολλοστής παράστασης των συνδικαλιστών και εργαζομένων προς τη διοίκηση ανακοίνωσε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.
Πρακτική και οριστική επίλυσή του θα είναι η παραπομπή, από τον ίδιο το διοικητή, της απόφασης επιβολής της ποινής στον Π. Χασαπάκη στο υπηρεσιακό συμβούλιο, με το ερώτημα αν η υπόθεση αφορά υπηρεσιακό ή συνδικαλιστικό θέμα.
Προφορική δήλωση του διοικητή ότι ουδέποτε επιθυμούσε την ανάμειξή του σε θέματα του σωματείου και δεν προτίθεται να το πράξει στο μέλλον.
 
11πμ : Σε έκτακτη συνεδρίασή του το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι πρόκειται για συνδικαλιστικό θέμα και συνεπώς αρνείται να επικυρώσει την απόφαση του διοικητή που επέβαλε την ποινή.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ,
 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 7ήμερη ΑΡΓΙΑ.
 
Θεωρούμε τη θετική αυτή εξέλιξη απόλυτη οπισθοχώρηση τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους οργανωμένους μηχανισμούς στο χώρο του Ερυθρού και ταυτόχρονη νίκη των κινήσεων έμπρακτης αλληλεγγύης.
Η δίωξη του Π. Χασαπάκη, ακριβώς  επειδή απετέλεσε υπόθεση κάθε εργαζόμενου και κάθε σωματείου, φορέα, ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, απετέλεσε και ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Συνεχίζουμε, με αγώνες διαρκείας. Η οργή μας θα είναι δύναμη ανατροπής.