Ωρωπός / Παρουσία αστυνομίας και δήμου ο εξευτελισμός της ψυχικά ασθενούς

 

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την αποτρόπαια αντιμετώπιση που είχε μια ηλικιωμένη ψυχικά ασθενής από πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που είναι στην υπηρεσία του δήμου Ωρωπού έκανε η δικηγόρος ενός εκ των διασωστών που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρόντες κατά τη διάρκεια που το πλήρωμα του ιδιωτικού ασθενοφόρου έπλενε τη γυναίκα γυμνή ξαπλωμένη σε μια κουβέρτα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε στον Ωρωπό ήταν και η αστυνομία αλλά και εκπρόσωποι του δήμου Ωρωπού.

Η δήλωση της συνηγόρου ενός εκ των διασωστών για την παρουσία αστυνομίας και δήμου κατά την απάνθρωπη και εξευτελιστική αντιμετώπιση της ψυχικά ασθενούςεγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα καθώς μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αντιμετώπισης που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, έκανε τον ανήξερο και διέταξε, μάλιστα, ΕΔΕ.

Άκρως σοβαρά είναι τα ερωτήματα και για την ΕΛΑΣ, η οποία καλείται να δώσει απαντήσει για το εάν όντως αστυνομικοί ήταν παρόντες και για το εάν απλώς παρακολουθούσαν τον εξευτελισμό της ψυχικά ασθενούς χωρίς να παρέμβουν για να σταματήσουν την απάνθρωπη συμπεριφορά.

Η Βάσω Πανταζή, υποστήριξε ότι εάν οι διασώστες τελούσαν αδίκημα παρουσία της αστυνομίας θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί. Παράλληλα, υποστηρίζοντας τον πελάτη της ανέφερε ότι η ηλικιωμένη ήταν σε κακή κατάσταση όπως και το σπίτι που διέμενε και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μπορέσει να μπει στο ασθενοφόρο που είναι αποστειρωμένος χώρος.