Ως χαμαιλέοντες οι εγκάθετοι του ΠΙΣ άλλαξαν χρώμα

p>Ως χαμαιλέοντες οι εγκάθετοι του ΠΙΣ άλλαξαν με εκπληκτική ταχύτητα χρώμα και σήμερα καταγγέλλουν (κλικ εδώ) ποιον παρακαλώ; τον Αβραμόπουλο!

 

Ναι, τον Αβραμόπουλο. Αυτόν που εξέδωσε για χατίρι τους τρεις Υπουργικές Αποφάσεις καταργώντας το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ, αυτόν που έγραψε το Συμβούλιο Επικρατείας στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

 

Για ποιο πράγμα τον καταγγέλλουν; για το ΠΔ που δημοσίευσε δυο μέρες πριν τις εκλογές και ξεπουλάει όλη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους ιδιώτες. Υποδύονται οι εγκάθετοι τις μωρές παρθένους, ότι τάχα δεν ήξεραν τίποτα για τη δημοσίευση του ΠΔ, ενώ είναι βέβαιο ότι ο Αβραμόπουλος σκηνοθέτησε όλη αυτή την υπόθεση σε πλήρη συνεννόηση μαζί τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανανέωνε διαρκώς τη θητεία τους. Ήθελε πειθήνιους συνεργούς στη βρώμικη δουλειά που σκόπευε να κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας. Και τους είχε. Τίποτα δεν βγήκε από το στόμα τους όσο ο κ. Αβραμόπουλος κάθονταν στον υπουργικό θώκο. Μόλις όμως έφυγε οι εγκάθετοι άρχισαν να σχίζουν τα ιμάτιά τους και απειλούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γνωρίζοντας ότι μέχρι να εκδοθεί απόφαση η ΠΦΥ θα έχει γίνει κεραμιδαριό.

 

Το ξαναλέμε λοιπόν: η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει η νέα Υπουργός οφείλει να είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας στον ΠΙΣ. Η πρώτη απόφαση που θα λάβει το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ είναι να καταγγείλει το ΠΔ 180 και να ξεσηκώσει τους γιατρούς όλης της χώρας για την κατάργησή του.

 

Μετά την έκδοση του ΠΔ έγινε κραυγαλέα προφανές πως η παραμονή των εγκαθέτων δεν αποτελεί μόνον προσβολή της δημοκρατικής ευαισθησίας μας. Αποτελεί απειλή στα άμεσα συμφέροντά μας, προλειαίνοντας την ασύδοτη επέλαση των ομίλων στο χώρο της υγείας, την εξαφάνιση των ελεύθερων επαγγελματιών, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

                                      Δημήτρης Βαρνάβας