«Ως εδώ» από το Σύνταγμα και πολλές πόλεις της χώρας

«Ως εδώ» φωνάζει πλήθος πολιτών σήμερα στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία.

«Αγώνας για υγεία και ελευθερία», «Αγώνας για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης» και «δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων στην πρωτεύουσα που

Παρά την κακοκαιρία διαδηλωτές και διαδηλώτριες βγήκαν σε πλατείες και άλλων πόλεων της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τη Ιωάννινα, διεκδικώντας να ενισχυθεί επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρθούν άμεσα σοβαρά μέτρα προστασίας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, φορείς, σωματεία και πρωτοβουλίες Αγώνα. Το παρόν δίνουν και οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης ζητώντας να συνεχιστούν οι 24ωρες εφημερίες του νοσοκομείου και λέγοντας ξανά όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, λόγω της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως τονίζει ο Συντονισμός της «Μέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού» στο κάλεσμά του «δύο χρόνια πανδημίας και μετράμε ήδη χιλιάδες θανάτους. Δύο χρόνια πανδημίας μέσα στα οποία η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του διαλυμένου ΕΣΥ, αλλά επιμένει να μετακυλίει τις δικές της ευθύνες στις πλάτες του λαού, ο οποίος παραμένει απροστάτευτος και καλείται ακόμη και σήμερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και εν μέσω νέας εκτίναξης των κρουσμάτων, να πληρώνει από την τσέπη του το κόστος των διαγνωστικών τεστ. Είναι φανερή πια η επιλογή της κυβέρνησης να βάζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων (ιδιωτών της υγείας, ΜΜΕ κτλ) πάνω από τις ζωές μας και να μην εφαρμόζει τις αναγκαίες λύσεις που πάνε ενάντια στα συμφέροντά τους».