Όσο ταχύτερα..

class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης προκάλεσε σάλο πριν λίγες μέρες με τις απόψεις που διατύπωσε για επιβολή διδάκτρων στους μαθητές των δημόσιων σχολείων, απόψεις που αποδοκιμάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>Απτόητος ο κ. Τριανταφυλλίδης επανήλθε στο ίδιο μοτίβο, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας, η οποία συζητήθηκε χτες στη Βουλή (κλικ εδώ). Εν ολίγοις ο βουλευτής προτείνει οι γιατροί του ΠΕΔΥ να έχουν δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τις εργασιακές τους σχέσεις και εάν επιθυμούν να διατηρήσουν ιδιωτικό ιατρείο.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>Ταυτόχρονα επιτέθηκε με απαράδεκτη σφοδρότητα στους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ για τους χειρισμούς που έκαναν προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>Ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός ήταν κατηγορηματικός, ξεκαθαρίζοντας πως στο δημόσιο σύστημα υγείας θα υπάρχει μία και μόνη εργασιακή σχέση, αυτή της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>«Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με τα υλικά του χθες, με νοοτροπίες του χθες, με συμβάσεις του χθες. Πρέπει να γίνουν σε άλλη βάση, με άλλο όραμα, με άλλη αντίληψη που να είναι συμβατή με τη φιλοσοφία της πρωτοβάθμιας φροντίδας», εξήγησε ο κ. Ξανθός.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: normal”>Είναι προφανές. Όσο ταχύτερα νομοθετήσει και υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας τις αναγκαίες ρυθμίσεις για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν οι πολίτες –ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες- να λύσουν προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούν, ενώ θα πάψουν να διακινούνται απόψεις ανάλογες με αυτές του κ. Τριανταφυλλίδη.