Όσοι τον προβάλαν ως λύση

Όσοι τον προβάλαν ως λύση, τώρα τον αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα.

Περί του Κυριάκου Μητσοτάκη ο λόγος, ο οποίος αιφνιδίως ενημέρωσε τους πολίτες μέσω της συνέντευξή του στη ΔΕΘ ότι «δεν συγκυβερνά»!

«Ακόμη και αν πρόκειται για μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρίες ή κολοσσούς των τροφίμων. Για ισχυρούς της ενέργειας και του ποδοσφαίρου. Ή και για κομματικούς φίλους που θα ζητούν κάποιο ρουσφέτι. Δεν συγκυβερνούμε μαζί τους».

Αλήθεια, προς τι η ανάγκη αυτής της διαβεβαίωσης και μάλιστα από κυβέρνηση που εξελέγη πρόσφατα με 41%, επιχείρημα το οποίο ανασύρει ως απάντηση σε κάθε καταστροφή ;

Προφανώς πρόκειται για απονενοημένη απόπειρα του κ. Μητσοτάκη να διαλύσει τις εμπεδωμένες βεβαιότητες σημαντικής μερίδας της κοινωνίας πως τον τόπο κυβερνούν οι ολιγάρχες της ενέργειας και οι εφοπλιστές που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης και τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ταυτόχρονα, οι νευρικές έως και Λουδοβίκειες αντιδράσεις του στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν ότι πλέον στα έγκατα της διαπλοκής, αρχίζουν οι αναζητήσεις για τον επόμενο.

Ως επιβεβαίωση, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε κύριο άρθρο της γράφει «Τρεις μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές και στη χώρα επικρατεί ένα κλίμα απαισιοδοξίας και αβεβαιότητας. Οι ασύλληπτες φυσικές καταστροφές, σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα, κλόνισαν την κοινή γνώμη, αλλά και την κυβέρνηση, που μοιάζει να έχει χάσει εντελώς τον βηματισμό της».

Τουτέστιν, όσοι τον προβάλαν ως λύση, τώρα τον αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα..