Όταν ένας άντρας κλαίει…

div>

From: Maroudias Nikos [mailto:maroudias@ath.forthnet.gr]
Sent: Thursday, February 16, 2012 10:59 AM
To: (minister@yyka.gov.gr)
Cc: Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Πολύζος (secretary.gen@yyka.gov.gr)
Subject: Νίκος Μαρουδιάς- Πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Σ. Διευθυντών ΕΣΥ
 

Αγαπητέ Υπουργέ,

Πληροφορήθηκα την απόσυρση του άρθρου που εξίσωνε τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών του ΕΣΥ με τους Πανεπιστημιακούς. Όλους εις το ΔΣ μας προκάλεσε απογοήτευση και λύπη. Την Κυριακή στο Βήμα ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας καθηγητής Ιατρικής κ. Μουτσόπουλος, σας προέτρεπε να βρείτε τρόπους σύνδεσης των αμοιβών των ιατρών με την απόδοσή τους.
Η απόσυρση αυτού του άρθρου δικαιώνει το «φακελάκι» και τους άδηλους πόρους στα νοσοκομεία μας. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή από μερικούς ταλαντούχους και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε στους μίζερους μισθούς 2000 ευρώ με 34 χρόνια προϋπηρεσία και βαθμό Συντονιστή Διευθυντή. Το τραγικό επίσης, είναι ότι αποσύρατε και το ιδιωτικό έργο εντός νοσοκομείου, άγνωστο γιατί. Είναι απορίας άξιο το ότι ενώ οι  Πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί ιατροί έχουν ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείου, αντίθετα, οι διευθυντές και συντονιστές διευθυντές (που σας προτείναμε να έχουν ιδιωτικό έργο) που τραβάμε το βάρος της δουλειάς και την ευθύνη να έχουμε τις χειρότερες αμοιβές!
Σας καλώ την ύστατη στιγμή να επαναπροσδιορίσετε την άποψή σας γιατί, αγαπητέ υπουργέ μου όπως σας έγραψε και ο καθηγητής Μουτσόπουλος, όταν οι γιατροί έχουν κίνητρα τότε και το φακελάκι κόβεται και η φοροδιαφυγή υφίσταται σημαντικό περιορισμό. Δηλαδή ουσιαστικά ενώ έχετε σύμμαχο την τρόικα που το θέλει, την ηγεσία του ΠΙΣ, την Εταιρεία Διευθυντών του ΕΣΥ, τους βουλευτές που μιλήσαμε εμείς οι ίδιοι των 2 μεγάλων κομμάτων, εσείς κάνετε άτακτη υποχώρηση.
Με εκτίμηση,
Νίκος Μαρουδιάς MD, PhD
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Σ. Διευθυντών ΕΣΥ