Όταν λείπει ο εργοδότης

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε φημίζεται για τις ρητορικές του ικανότητες, εντούτοις το μήνυμα του για την Εργατική Πρωτομαγιά εντυπωσίασε για τον αφαιρετικό του λόγο. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοιπόν ότι η κυβέρνηση τιμά την εργατική πρωτομαγιά «με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου».

Δε σας φαίνεται πως κάτι λείπει απ΄ αυτό το μήνυμα;

Όποιος έχει στην ζωή του πραγματικά δουλέψει και υπήρξε «εξαρτημένος από τον μισθό του» (για να θυμηθούμε την περίφημη πρωθυπουργική ατάκα) αυτό που λείπει από το μήνυμα είναι ο .. εργοδότης!

Η κυβέρνηση αντί να λειτουργήσει απολογητικά για ένα νομοσχέδιο που προβλέπει κατάργηση το 8ωρου, προτιμά να γυρίσει την πραγματικότητα ανάποδα και να ισχυριστεί πως θεσμοθετεί την …απελευθέρωση του μισθωτού.

Όταν το ωράριο θα γίνει λάστιχο, όταν οι επιχειρήσεις απαλλαγούν από το κόστος της υπερωρίας, ποιος θα πιστέψει πως θα διατηρήσουν το μισθολογικό κόστος και θα έχουν κίνητρο για προσλήψεις;

Ιδιαίτερα στην υγεία, όπου τα εξοντωτικά ωράρια παραμένουν και σήμερα κανόνας, είναι βέβαιο πως αν νομοθετηθούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης θα οδηγηθούμε σε τραγικές συνθήκες υπερεργασίας και επακόλουθης αποψίλωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι της χώρας πρέπει με τις κινητοποιήσεις μας να αποτρέψουμε  την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Αυτοί θέλουν να μας στείλουν να μαζεύουμε ελιές.

Εμείς πρέπει να τους βγάλουμε το λάδι!

Σήμερα απεργούμε.