Όταν ο Άδωνις ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό…

Αιχμές προς τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή και νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αφορμή για να εκφράσει την πικρία του ο υπουργός Υγείας στάθηκε η ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το άλλο «χαράτσι» που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι από την Τετάρτη, αυτό του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή. Η ερώτηση ήταν «Το 25ευρω καταργήθηκε. Με το ένα ευρώ τι γίνεται; Θα υπάρξουν εξελίξεις;».

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν ότι το μέτρο βρίσκεται σε ισχύ από την Τετάρτη. Η συνέχεια, όμως, της δήλωσής του είχε μια προσεκτική μεν, αλλά σαφή δόση ειρωνείας: «Μη λέω και μεγάλες κουβέντες, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που ψηφίζουμε, καλό είναι να μην ξηλώνονται».

Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι δυσκολεύεται να παραδεχτεί πως πρόκειται για μια προσωπική του ήττα και εμφανίζεται να νουθετεί τον πρωθυπουργό για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Παράλληλα, επιμένει να υπερασπίζεται μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση για τον ελληνικό λαό, τη στιγμή που δημιουργήθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες, τους υγειονομικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

Αν το πάθημα έγινε μάθημα για τον κ. Γεωργιάδη θα φανεί εν καιρώ, εφόσον ανοίξει θέμα στην κυβέρνηση και για το χαράτσι του 1 ευρώ. Άλλωστε, ο κ. Κρεμαστινός άφησε ανοιχτό το θέμα, μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας το βράδυ της Τρίτης, όταν με άκομψο τρόπο ο κ. Σαμαράς «άδειασε» τον υπουργό του και απέσυρε το «25ευρω».

 

Πηγή: newsbomb.gr