Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες στο νοσοκομείο της Κω

Ακριβώς έναν χρόνο πριν την τραγική κατάληξη της 63χρονης σε καρότσα φορτηγού, στην Κω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ότι θα καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου και πως θα φέρει τον… ιατρικό τουρισμό.

Ήταν 2 Ιουνίου του 2022, δηλαδή πριν ένα χρόνο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την Κω και είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα στο νοσοκομείο. Τότε όχι μόνο είχε ανακοινώσει την ανέγερση νέου νοσοκομείου, όχι μόνο είχε πει ότι θα καλυφθούν «αμέσως» οι ανάγκες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επειδή «η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες», αλλά είχε μιλήσει και… ιατρικό τουρισμό.

«Έχω κουραστεί να ακούω να μονοπωλείται αυτός ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού, spa, καλλωπισμού, από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να το κάνουμε και εδώ, ξεκινώντας από την Κω», είχε πει στις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε και μία γυναίκα πέθανε αβοήθητη επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία και ειδικά στα νησιά της χώρας, με μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς ασθενοφόρα, ή στην περίπτωση της 63χρονης χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων.