Ότι συνέβαινε και με τους λαδέμπορους 80 χρόνια πριν..

«Υπό ασφυκτική πίεση τα Νοσοκομεία» γράφει σε ρεπορτάζ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. «Σε πορεία λειτουργικής κατάρρευσης το ΕΣΥ» φωνάζει η ΑΥΓΗ. «Γολγοθάς οι εφημερίες στα Νοσοκομεία» η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ανάλογα ρεπορτάζ έχουν όλες οι εφημερίδες, σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Φυσικά οι εφημερίδες ως Νοσοκομεία εννοούν τα δημόσια Νοσοκομεία.

Νύξη δεν υπάρχει για πίεση σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Εκεί χαμόγελα και κρυφή χαρά για εξασφαλισμένη πελατεία και έσοδα που αυγαταίνουν.

Δε βγάζουν βέβαια τη χαρά τους παραέξω, μη προκαλέσουν τα φθονερά βλέμματα της γειτονιάς.

Το ανάλογο που συνέβαινε με τους λαδέμπορους πριν 80 χρόνια..

Να ‘ναι καλά ο Μητσοτάκης! Οι άλλοι στο υπουργείο δίσταζαν να γράψουν στο χαρτί τις οδηγίες, επειδή οι ψοφοδεείς φοβόνταν πως θα τους αποκαλέσουν μαυραγορίτες. Όμως ο Κυριάκος δε μασάει. Έδωσε εντολή στον Γραμματικό να βγάλει φιρμάνι, πως θα διακομίζονται στις ιδιωτικές κλινικές όσοι είναι καλά. Πολύ καλά. Τόσο που να μασάνε τα κουτάλια.

Στα Νοσοκομεία θα μένουν όσοι είναι βαριά, πολύ βαριά. Τόσο που να βλέπουν τα ραδίκια και να τα λιγουρεύονται.

Σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αποφάσισαν απεργία, επειδή η κυβέρνηση το μετατρέπει σε εμβολιαστικό κέντρο. Είναι σίγουρο πως θα δεχτούν πυρά από τα πιστόλια της δημοσιογραφίας, αυτά που σιτίζονται από τις λίστες Πέτσα και τις χορηγίες των ιδιωτικών κλινικών. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως κάθε Κυριακάτικο φύλλο συγκεκριμένων εφημερίδων περιέχει ολοσέλιδη καταχώριση ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, καλυμμένη ως ρεπορτάζ, προκειμένου να αποκτά ένδυμα εγκυρότητας.

Πώς να μη γαυγίζουν λοιπόν αυτοί που με το σπαθί τους απέκτησαν τη συντομογραφία ΑΡΔ και το υποκοριστικό ΑΡΔάκια;


UPD- Ο υπουργός υγείας κατέθεσε σήμερα αγωγή ζητώντας να κηρυχτεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης παράνομη και καταχρηστική!

Να δείτε πως σε λίγο, εκτός από αγωγές, θα έχουμε και συλλήψεις γιατρών και υγειονομικών κάθε φορά που διαμαρτύρονται..

UPD 2- Το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο Πλεύρης, αργά το μεσημέρι, κήρυξε ως παράνομη -όχι όμως και ως καταχρηστική- την απεργία στο Παίδων Πεντέλης..