ΟΤΟΕ Ζητεί ενιαίο φορέα υγείας στις τράπεζες

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα υγείας στις τράπεζες -μέσα από τον απεγκλωβισμό των ταμείων από το ΤΑΥΤΕΚΩ- ζήτησε χθες η ΟΤΟΕ από τον υπουργό Εργασίας, Αντρέα Λοβέρδο, και τον υφυπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Το ασφαλιστικό των τραπεζών αλλά και το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας κυριάρχησαν στη συνάντηση, με τον υπουργό να σημειώνει πως όλα τα θέματα θα συζητηθούν αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η Ομοσπονδία ζήτησε την κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων της περιόδου 2005-2006 (3371 και 3455), που αφορούν στα ταμεία των τραπεζών, και ζητεί διάλογο από μηδενική βάση.

Ειδικά για τους φορείς Υγείας ζητεί αλλαγή του νόμου 3655/08 και το επόμενο διάστημα θα καταθέσει και σχετική μελέτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφορά έγινε στο θέμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με τους συνδικαλιστές να ζητούν αποκατάσταση του διαλόγου (εδώ και δύο χρόνια υπάρχει παρέμβαση του ΟΜΕΔ για τις αυξήσεις στους μισθούς).

Τέλος, η ΟΤΟΕ ζήτησε μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και την αποτροπή των απολύσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εντατικοποίηση των ελέγχων.