Π. Παπανικολάου:«Αφήστε μας να ασχολούμαστε με τους ασθενείς κι όχι με τις γραφειοκρατικές ανοησίες»

iframe height=”23″ marginheight=”0″ src=”” frameborder=”0″ width=”460″ allowtransparency=”allowtransparency” marginwidth=”0″ scrolling=”no”>

Την προσπάθεια εφαρμογής από το υπουργείο Υγείας, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, καταγγέλλει, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Πάνος Παπανικολάου, γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. "Οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη, θέλουν να αφήσουμε τους ασθενείς και να ασχοληθούμε με τη γραφειοκρατία τους".   Σχετικά με την επιχείρηση εφαρμογής από 1//12015, στις γενικές εφημερίες, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο Π. Παπανικολάου σημειώνει: 

"Θέλουν να εφαρμόσουν στις γενικές εφημερίες, και παρά τις τεράστιες ελλείψεις, και να βάλουν τους γιατρούς να συνταγογραφούμε τις εξετάσεις που κάνουμε στα επείγοντα, εκείνη την ώρα, ηλεκτρονικά, όπως κάνουμε για τους εξωτερικούς ασθενείς σε ηλεκτρονική βάση. Και μετά να κάθεται ο γιατρός να βρίσκει τον κωδικό της διάγνωσης. Είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, γιατί για να τα κάνεις αυτά πρέπει να αφήσεις τους ασθενείς, στα επείγοντα, εκεί που κρίνονται ζωές.

 Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη.

 Κάνω έκκληση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων Γρηγοράκος και Βορίδης και κατεπειγόντως να ανακαλέσουν αυτό το αίσχος και να αφήσουν τους ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν μείνει, στη γενική εφημερία τουλάχιστον, να ασχολούνται με τον ασθενή, με το επείγον περιστατικό κι όχι με τις γραφειοκρατικές ανοησίες που τους επιβάλλει το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που είναι εγκατεστημένο μέσα στο υπουργείο Υγείας".