Π. Πολάκης: Έλεγχος στο νοσοκομείο Βόλου – Το 50% των δαπανών είναι μόνο οι χημειοθεραπείες

Λόγο για μαύρη προπαγάνδα σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Βόλου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο κ. Π. Πολάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του διοικητή του νοσοκομείου να γίνει έλεγχος στις δαπάνες μετά, όπως είπε, τη διαπίστωση ότι αυτές -ειδικά για τη μονάδα χημειοθεραπείας- είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

«Αυτή η μονάδα χημειοθεραπείας σε ένα χρόνο κατανάλωσε τον μισό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Από τα 5 εκατ. ευρώ κατανάλωσε τα 2,5 εκατ. Φέτος ο διοικητής του νοσοκομείου είδε την εκτίναξη αυτή. Να μην το ψάξει; Να μην το ερευνήσει; Και βγάζουν ανακοινώσεις από δεξιά μέχρι πολύ αριστερά ότι καταστρέφουμε την Υγεία. Δεν σταματάμε το δούλεμα; Μαζεύτηκαν όλα τα περιστατικά στον Βόλο. Υπάρχει τοπική συγκέντρωση εκεί; Ας ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα, λες και δεν έχουμε εμείς ευαισθησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Νοσοκομείο Ζακύνθου

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές σε 5 ασθενείς. Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι απολύτως ασφαλές από υγειονομικής άποψης και ότι τα χειρουργεία θα αρχίσουν προοδευτικά τη λειτουργία τους.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε επίσης ότι, η ηγεσία του υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των γιατρών μετά τα θλιβερά περιστατικά που σημειώθηκαν αλλά και τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, αποφάσισε τη μετακίνηση δύο χειρουργών και ενός αναισθησιολόγου, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Είναι το μοναδικό νοσοκομείο που μέσα σε 4 χρόνια από την κατασκευή του έλαβε δεύτερη πιστοποίηση. Όλες οι υποδομές του είναι απολύτως ασφαλείς από υγειονομικής πλευράς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και πρέπει όλοι οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι, να υπερβούν τις φοβίες και τις προσωπικές σκοπιμότητες και να βάλουν μπροστά για να λειτουργήσει ομαλά», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Ν.Κ.