Παχυσαρκία…Βαραίνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ… βαραίνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς οι άνδρες είναι παχύσαρκοι σε ποσοστό 26% και υπέρβαροι σε ποσοστό 41,!%, ενώ οι γυναίκες είναι παχύσαρκες σε ποσοστό 18,2% και υπέρβαρες σε ποσοστό 29,9%.

Επίσης, το 29,4% των αγοριών 13-19 ετών και το 16,7% των κοριτσιών της ίδιας ηλικίας έχουν αυξημένο βάρος (υπέρβαρα και παχύσαρκα).

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας σε 17.000 Ελληνες 20-70 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν χθες, με αφορμή το τριήμερο συνέδριο της εταιρείας, που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.

Οπως τόνισαν οι κ.κ. Ι. Ιωαννίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και οι καθηγητές κ.κ. Δ. Κιόρτσης και Α. Μαργιωρής, η παχυσαρκία αποτελεί διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που χαρακτηρίζεται από την πρόσληψη άφθονης και ενεργειακά πλούσιας τροφής, καθώς και από μεγάλη μείωση της σωματικής δραστηριότητας, δημιουργεί τις συνθήκες περαιτέρω αύξησης των ήδη αυξημένων ποσοστών υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.