ΠΑΝΔΗΜΙΑ: η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παραμένει τραγική, σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ

Παρά τις σημερινές εκδηλώσεις αυτοθαυμασμού του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας, η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παραμένει τραγική, σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, στα 14 νοσοκομεία 9 νομών της Βόρειας Ελλάδας που ανήκουν στην δικαιοδοσία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης έφυγαν από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού 61 άνθρωποι μέσα στην τελευταία εβδομάδα (Δευτέρα 11/10 με Κυριακή 17/10).

Πανελλαδικά, οι θάνατοι από COVID-19 στο ίδιο διάστημα ήταν 234. Σε μια γεωγραφική περιοχή που αντιστοιχεί στο 15% του πληθυσμού της χώρας σημειώθηκε το 26% των καταγεγραμμένων θανάτων. Με μια αναγωγή προκύπτει ότι οι θάνατοι στην περιοχή ήταν κατά 73% περισσότεροι αναλογικά την τελευταία εβδομάδα.

Κατά τ’ άλλα έχουν απελευθερωθεί όλα τα σημεία διασκέδασης και συνωστισμού, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προφύλαξης, ενώ το 10% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα για  τους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων εκτινάσσεται στο 25%.