Πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τους θανάτους

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

 

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε χθες ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος μετά την αποκάλυψη της «Ε» ότι στη χθεσινή του ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον φρικτό θάνατο του 15χρονου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, έκρυψε επτά ακόμη θανάτους παιδιών που σημειώθηκαν την τελευταία τριετία στο ίδρυμα «αποθήκη παιδικών ψυχών».

Οπως διευκρινίστηκε χθες από το γραφείο του κ. Κωνσταντόπουλου, ο υφυπουργός στην ανακοίνωσή του αναφερόταν απλώς στον θάνατο των δύο παιδιών που πέθαναν τελευταία εξαιτίας της κατάποσης ξένων αντικειμένων και όχι συνολικά σε όλους τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από το 2004 στο ίδρυμα, οι οποίοι -όπως αποκάλυψε με έγγραφα χθες η «Ε»- φτάνουν τους εννέα!

Την ίδια ώρα μεγάλα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τους θανάτους των υπόλοιπων παιδιών, τουλάχιστον την τελευταία τριετία, καθώς σε αυτά δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή και τα αίτια του θανάτου τους διαγνώστηκαν μάλλον πρόχειρα και βιαστικά.

Στο μεταξύ την έντονη αντίδραση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας προκάλεσαν οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον φρικτό θάνατο του 15χρόνου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Χθες με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο αρμόδιος σε θέματα υγείας αντινομάρχης Αντώνης Καράμπελας, ζήτησε να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της ανευθυνότητας και υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα βρίσκεται στο περιθώριο του ενδιαφέροντος και της αδυναμίας της πολιτείας τα τελευταία δυόμισι χρόνια.