Πανελλαδική απεργία στα Κέντρα Πρόληψης

Νέα σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα πολύπαθα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας.  

Το σωματείο στελεχών πρόληψης εκφράζει σε ανακοίνωσή του “αγανάκτηση για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους από τον ΟΚΑΝΑ, για τις εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν, για τη μετάθεση ευθυνών από το ένα εμπλεκόμενο υπουργείο στο άλλο (Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών)” και απαιτεί “να αποδοθούν στα Κέντρα Πρόληψης άμεσα τα οφειλόμενα από την πολιτεία χρήματα ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο λειτούργημα που εδώ και χρόνια επιτελούν με συνέπεια, επιστημοσύνη και αποτελεσματικότητα”.  

Σε δική της ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ απαιτεί “την άμεση και κατά προτεραιότητα υποστήριξη του θεσμού, με στελέχωση αυτού του τεράστιου κοινωνικού έργου και οικονομικούς πόρους”.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.