Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Στηρίζει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

p>

    Την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αποτελεί πρόταση του Συλλόγου από τη δεκαετία του 1990, στηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι είναι βήμα εκσυγχρονισμού μετά την αυτοματοποιημένη διαχείριση των συνταγών του ΙΚΑ που επίσης στήριξε στην εφαρμογή της από τον Μάρτιο του 2010.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά το σημαντικό αυτό εγχείρημα και πρωταρχικά πρέπει να εξοπλισθούν τα ταμεία, τα κέντρα υγείας κλ.π. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος με το λογισμικό που διαθέτεουν τα φαρμακεία, το απόρρητο της συνταγής και το όλο σύστημα να περιβάλλεται από απλούς και εφαρμόσιμους κανόνες συνταγογράφησης και κυρίως να διαχωρίζεται ο τομέας ευθύνης ιατρών και φαρμακοποιών. Παράλληλα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να υπάρξει επαρκές μεταβατικό διάστημα προκειμένου να δοκιμαστεί και να λειτουργήσει σωστά το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος”.

    Με δεδομένο ότι ο φαρμακοποιός είναι ο τελικός και ίσως ο πιο σημαντικός αποδέκτης της όλης διαδικασίας, ο ΠΣΦ εκπροσωπώντας τους 11000 φαρμακοποιούς όλης της χώρας είναι στη διάθεση των αρμοδίων υπουργών να υποβάλλει τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του για την επιτυχή εφαρμογή, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.