Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Η έκρηξη… των εργαζομένων

p>Η έκρηξη των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι πρωτοφανής. Με αφορμή την μη καταβολή των δεδουλευμένων το Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό βγήκαν στο δρόμο του αγώνα εκφράζοντας με αυτό τρόπο την αγανάκτηση για την εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τις τρομερές ελλείψεις, τις περικοπές σε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πάνω από 200 εργαζόμενοι έκλεισαν για 2 ώρες σήμερα την πύλη του Νοσοκομείου σταμάτησαν όλα τα τακτικά ιατρεία και εξετάσεις.

Ταυτόχρονα ξεπέρασαν αναστολές που εκφράζονταν από συνδικαλιστικές δυνάμεις και παράλληλα αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και αυριο με πούλμαν να πάνε όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Γιάννενα.

Μαζί τους, οι Γιατροί του Νοσοκομείου με απόφαση της Ένωσης Ιατρών Ηπείρου που συμμετέχουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων.

Αυτές τις ώρες που κρίνεται αν αύριο θα έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση και σύνταξη, αν θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων δείχνουν το δρόμο. Το δρόμο της ενότητας όλων των εργαζομένων.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων στην Υγεία είναι βασική προϋπόθεση για να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιλογές που σχεδιάζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιούνται από την “πρόθυμη” Κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει τώρα να εγκαταλείψει τον μοναχικό δρόμο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών για συντονισμό δράσης για την απόκρουση των αντεργατικών πολιτικών και στο χώρο της Υγείας.

Κ.Χ.