Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς ΕΣΥ!

div style=”margin: 2.25pt 0cm” align=”center”>ΔΗΛΩΣΗ

 
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς ΕΣΥ!
 
Το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο εξαιρεί ρητά τους γιατρούς ΕΣΥ από την εφεδρεία. Εντούτοις ορισμένες Διοικήσεις Νοσοκομείων άρχισαν να στέλνουν έγγραφες ειδοποιήσεις σε γιατρούς ότι σε 6 μέρες από σήμερα τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας! (κλικ εδώ)
Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει ο πανικός της κυβέρνησης και οι χυδαίοι εκβιασμοί του Μνημονιακού υπουργού Υγείας προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να βγάλουν πάσει θυσία εργαζομένους σε εφεδρεία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να μην δικαιούνται τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα!
Αγνοούν οι μικρόνοες ότι το παραπαίον σύστημα υγείας θα καταρρεύσει ολοσχερώς εάν τεθούν εργαζόμενοι σε εφεδρεία, προσαυξάνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τα τεράστια κενά που έχουν προκληθεί από το πάγωμα προσλήψεων και τον αυξημένο ρυθμό συνταξιοδοτήσεων του τελευταίου έτους.
Κάνουμε σαφές πως σε περίπτωση που οι Διοικήσεις επιμείνουν να θέσουν γιατρούς σε εφεδρεία θα είναι τόσο σφοδρή η αντίδρασή μας, ώστε οι δοτοί Διοικητές όχι μόνον δεν θα βρίσκουν την πόρτα του γραφείου τους για να δραπετεύσουν, αλλά θα δυσκολευτούν να βρουν και την πύλη του Νοσοκομείου.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ