Πανεπιστημιακοί

Πριν 18 χρόνια συνέβη κάτι προταφανες στα χρονικά του ελληνικού κράτους. Το άρθρο 11 του νόμου 2889/2001 (κλικ εδώ) απαγόρευε στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να ασκούν ιδιωτικό ιατρείο ή να απασχολούνται σε ιδιωτικές κλινικές και άλλα ευαγή ιδρύματα. Προσέφυγαν τότε οι πανεπιστημιακοί στο ΣτΕ επικαλούμενοι μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος τους. Και έχασαν την προσφυγή.
Για την ιστορία θυμίζουμε πως το 2001 πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης και υπουργός Υγείας ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τον οποίο ο Κ. Σημίτης, ενώ βρίσκονταν σε επίσκεψη στην Κίνα, απέπεμψε μετά από πιέσεις των πανεπιστημιακών και τοποθέτησε στη θέση του τον Κώστα Στεφανή, πανεπιστημιακό.
Τώρα, στο νόμο για τις ιδιωτικές κλινικές που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή, επαναλαμβάνεται η διατύπωση του άρθρου 11 του νόμου 2889/2001, απαγορεύοντας στις ιδιωτικές κλινικές να απασχολούν πανεπιστημιακούς γιατρούς.
Και εσχίσθη το καταπέτασμα. Ξεσηκώθηκε μέγας κουρνιαχτός από τους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να καταργήσει το συγκεκριμένο υπό ψήφιση άρθρο, αλλά και το νόμο του Αλέκου Παπαδόπουλου, ώστε να μπορούν να ασκούν ακώλυτα το ιδιωτικό τους έργο.
Θα ανέμενε κανείς ότι η ΟΕΝΓΕ θα υπερασπίζονταν τη συγκεκριμένη θετική ρύθμιση. Όμως η κ. Ρέτζιου ούτε πάτησε το πόδι της στη Βουλή κατά την ακρόαση φορέων, μη τυχόν και κακοκαρδίσει την Κομματική Οργάνωση Πανεπιστημιακών του ΚΚΕ..