“ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”-“ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ” Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Θεσσαλονίκη.

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο “Παπαγεωργίου”, οι οποίοι προγραμματίζουν μερική απεργία στα κεντρικά χειρουργεία στις 15 και 18 Μαΐου, αλλά και στις 22, 25 και 26 Μαΐου, καθώς και μερική απεργία στη διοικητική υπηρεσία στις 19, 20 και 21 Μαΐου.  
Επίσης, με ανακοίνωσή τους, καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει από την 1η Ιουνίου σε περιορισμό του προγραμματισμού ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για νέους ασθενείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ποιοτικότερα και ταχύτερα οι ασθενείς που ήδη παρακολουθούνται, αλλά και τα επείγοντα περιστατικά.
Οι εργαζόμενοι στο “Παπαγεωργίου” διαμαρτύρονται διότι, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της έγκρισης της τροποποίησης και συμπλήρωσης του ενιαίου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου.  
Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Θεαγένειο”, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή γενική συνέλευση, ενώ στις 9 το πρωί θα αποκλείσουν συμβολικά για δέκα λεπτά την οδό Παπαναστασίου.
Τα αιτήματά τους είναι η άμεση λύση στην παράνομη επιβολή των νοσηλευτριών να πραγματοποιούν διαλύσεις κυτταροστατικών φαρμάκων, η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου και του Παπαγεωργίου θα συμμετέχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 14 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ.