ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ- Βγήκαν… νυστέρια για τους πανεπιστημιακούς

Νέος γύρος ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα το παρουσιάσει σε δεύτερη ανάγνωση.
Αυτή τη φορά βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου νόμου για την υγεία αμφισβήτησε και μάλιστα δημοσίως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη ρύθμιση για το όριο ηλικίας των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και με τα απογευματινά ιατρεία των πανεπιστημιακών γιατρών.
Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας είχε καταγραφεί ανοιχτή κόντρα μεταξύ του υπουργού και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με αιχμή τα ιατρεία των πανεπιστημιακών και μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος έφθασε σε σημείο να θυμίσει ότι την πολιτική ευθύνη του υπουργείου την έχει ο ίδιος.
«Εχω διαφορετική άποψη στο να αυξηθεί το όριο ηλικίας των νοσοκομειακών γιατρών και να πάει στα 68 χρόνια. Αυτό ανοίγει μεγάλες πληγές και δεύτερον θέλουν ανανέωση τα νοσοκομεία. Εχει μια άλλη άποψη ο κ. Λοβέρδος, έχει βέβαια και την ευθύνη γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός», είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «την κύρια ευθύνη έχει η Βουλή και θα αποφασίσει…».