Παράδειγμα προς μίμηση!

Μίνα Γκάγκα: παράδειγμα προς αποφυγή!

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ για τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ και την ομιλία που εκφώνησε εκεί η κ. Γκάγκα:

«Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει καλό Εθνικό Σύστημα Υγείας και το απέδειξε την περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα ήταν παράδειγμα προς μίμηση σε όλον τον κόσμο».

Το ξαναδιαβάσαμε, μη πιστεύοντας στα μάτια μας.

Όντως, αυτό είπε η κ. Γκάγκα: η χώρα μας υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο για τα επιτεύγματά της στην πανδημία!

Δεν θα εκπλαγούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέσει πως η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα επιτεύγματά της στις παρακολουθήσεις, ο Θεοδωρικάκος για τις επιδόσεις των ΜΑΤ και ο Σκρέκας για τις επιδόσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δηλώνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ο φετινός χειμώνας θα είναι ανάλογος εκείνου του 1942.

Ανέλαβαν λοιπόν έγκαιρα να μας προετοιμάσουν, εκτοξεύοντας τερατώδη ψέματα και ανοησίες, ώστε όταν έρθουν τα δύσκολα και βλέπουμε τα συσσίτια και το κάρο του Δήμου να μη νιώθουμε ούτε οργή, ούτε καν έκπληξη..

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: σπονδή στον Πινόκιο

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Μητσοτάκης ξεκίνησε τους εορτασμούς για τα 140 χρόνια από την εμφάνιση του Πινόκιο.

Με μεγάλη επιτυχία, τέτοια που ο Κάρλο Κολόντι το 1883 που πρωτοκυκλοφόρησε τις Περιπέτειες του Πινόκιο δε μπορούσε να φανταστεί, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο ψεύτη, Πινόκιο, αναφερόμενος στις προσλήψεις στην υγεία κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Δήλωσε: «Η μάχη με τον covid ήταν η αρχή της επιχείρησης ανάταξης του συστήματος Υγείας. Οι ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν. Διορίστηκαν 18.000 μόνιμοι και έκτακτοι γιατροί και υγειονομικοί.

ΥΓ.

Λυπούμαστε που το 2025, τότε που συμπληρώνονται 240 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου «Βαρόνος Μινχαουζεν» του Ροδόλφου Ράσπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα κατέχει την ίδια θέση για να αποτίσει ανάλογο φόρο τιμής. Είναι βέβαιο όμως, ότι οποία θέση κι αν κατέχει, θα φροντίσει να τιμήσει την επέτειο.

Άλλωστε για τον κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα είναι γιορτή του Πινόκιο και του Μινχάουζεν.