Παραδόθηκαν στην κυβέρνηση οι προτάσεις για τη γρίπη

Εν αναμονή επίσημων αποφάσεων

Παραδόθηκαν στην πολιτική ηγεσία οι προτάσεις του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και αναμένεται τώρα η επίσημη απόφαση των συναρμοδίων υπουργών Υγείας και Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει εισηγηθεί να χτυπήσει κανονικά το κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου και να κλείνουν κατά περίπτωση κάποια σχολεία, μόνο αν υπάρξει ανάγκη λόγω «ξεσπάσματος» της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, οι προτάσεις που παραδόθηκαν έχουν υποστεί κάποιες βελτιώσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μονάδων χωρίς προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι το μαζικό κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί λύση για τον έλεγχο της διασποράς του ιού Η1Ν1. Η Αμερικανίδα υπουργός Υγείας Καθλίν Σεμπέλιους τόνισε ότι η εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης στις ΗΠΑ, όπου σχολεία σε ορισμένες πολιτείες είχαν κλείσει εξαιτίας της νέας γρίπης, έδειξε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν βάζει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με την υπουργό, ο εμβολιασμός του πληθυσμού αποτελεί την απάντηση στην απειλή της νέας γρίπης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας μας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου μεγαλύτερου πανδημικού κύματος το ερχόμενο φθινόπωρο συναντάται την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος με τον νομάρχη Αθηνών Γ.Σγουρό.