Παραγωγικότητα και στελέχωση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Αυτά τα στοιχεία που παραθέτουμε όσον αφορά στην παραγωγικότητα μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site της 7ης ΥΠΕ. Τα στοιχεία για τον αριθμό των γιατρών σε κάθε τμήμα και τον αριθμό των γιατρών που εφημερεύουν υπάρχουν στα επίσημα site των αντίστοιχων νοσοκομείων.

Παθολογική κλινική

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ είναι η πιο παραγωγική από όλες της κλινικές της Κρήτης έχοντας νοσηλεύσει 1214 περιστατικά σε 9 περίπου μήνες ενώ η αντίστοιχη κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει νοσηλεύσει 952. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι είναι η μοναδική κλινική του νομού ενώ στο Ηράκλειο υπάρχουν 3 (μια στο ΠΑΓΝΗ και 2 στο Βενιζέλειο) διότι τα «ειδικά» περιστατικά δεν διοχετεύονται σε άλλες κλινικές πχ. νευρολογική γαστρεντερολογική ογκολογική κλινική, όπως γίνεται σε μεγάλα νοσοκομεία, διότι δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές στο Ρέθυμνο. Επιπλέον, η εφημερία του Ρεθύμνου είναι γενική κάθε ενώ οι κλινικές των άλλων νοσοκομείων μοιράζονται τις γενικές εφημερίες. Οι παθολόγοι που υπηρετούν στην παθολογική κλινική  του Ρεθύμνου  είναι 4 ενώ στο ΠΑΓΝΗ 12 και στο Βενιζέλειο 11.

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)

Ανάλογα είναι και τα πράγματα σε αλλά τμήματα. Το ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει δεχθεί από την αρχή του χρόνου 34.506 περιστατικά ενώ τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΓΝΗ 48.284 και του Βενιζελείου 48.885. Η αναλογία γιατρών για το ΤΕΠ είναι 3 στο Ρέθυμνο,14 στο ΠΑΓΝΗ και 9 στο Βενιζέλειο. Δηλαδή στην εφημερία του Ρεθύμνου εφημερεύει στην καλύτερη περίπτωση ένας ειδικός γιατρός ενώ αρκετές μέρες το μήνα το ΤΕΠ είναι ακάλυπτο ενώ στο ΠΑΓΝΗ εφημερεύουν την ίδια μέρα 7 ειδικοί γιατροί και στο Βενιζέλειο 8! Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη προκήρυξη δεν προκηρύχτηκε καμία θέση για γιατρό στο ΤΕΠ του Ρεθύμνου.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Όσον αφορά στη ΜΕΘ το νοσοκομείο με 0 covid κλίνες έχει νοσηλεύσει συνολικά 72 περιστατικά 11 από τα οποία covid. Ενώ οι ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο 119 και 106 περιστατικά σύνολο. Για αυτά τα περιστατικά (που δεν είναι καν διπλάσια) το ΠΑΓΝΗ διαθέτει 21 εντατικολόγους ενώ το Βενιζέλειο 13! Το Ρέθυμνο 5. Σε κάθε εφημερία στη ΜΕΘ Ρεθύμνου εφημερεύει 1 γιατρός ολομόναχος για covid και non covid περιστατικά ενώ στο ΠΑΓΝΗ εφημερεύουν 5.

COVID κλινικές

Όσον αφορά στις κλινικές covid, η covid κλινική στο Ρέθυμνο έχει νοσηλεύσει 583 περιστατικά ενώ το ΠΑΓΝΗ (με 3 covid κλινικές με ξεχωριστούς εφημερεύοντες η κάθε μια) είχε συνολικό αριθμό νοσηλευόμενων 659 και το Βενιζέλειο 531.

Η στελέχωση των νοσοκομείων του Ηρακλείου δείχνει πως πρέπει να είναι τα πράγματα. Τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους. Τα παραέχει η επίσημη πολιτεία. Δεν τα λέμε εμείς. Η 7η ΥΠΕ μας λέει ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πάρα πολύ δουλειά και είναι σοβαρά υποστελεχωμένο.

Η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής

Ελένη Ιωαννίδου

Η διευθύντρια των ΤΕΠ

Μαρίνα Κουρτζέλη

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ

Χαράλαμπος Μαρκάκης

  • Ο αριθμός των περιστατικών που εξετάστηκαν ή νοσηλεύτηκαν