Παραίτηση Σακελλαρίου

Ο κ. Σακελλαρίου ανέλαβε πρόεδρος του ΣτΕ το 2015. Έκτοτε διέρρεαν κατά σύστημα οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου λίγη ώρα μετά τη λήξη της κεκλεισμένων των θυρών (υποτιθέμενης) μυστικής διάσκεψης και πριν καθαρογραφεί η απόφαση. Παρά ταύτα κ. Σακελλαρίου δεν ένοιωσε ποτέ την ανάγκη να κινήσει πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των συναδέλφων του δικαστών που συμπεριφέρονται ως κοινοί πληροφοριοδότες, καταργώντας το απόρρητο των συνεδριάσεων του ΣτΕ.


Αίφνης σήμερα, ενάμισι μήνα πριν τη συνταξιοδότησή του, ο κ. Σακελλαρίου παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, εξαιτίας διαρροής της μυστικής διάσκεψης σχετικά με το συνταξιοδοτικό. Φρόντισε μάλιστα να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του με συνέντευξη τύπου, όπου εμφανίστηκε φορώντας τα δικαστικά άμφια (!) και διαβάζοντας ένα αντιμνημονιακό μανιφέστο με φωνή τρεμάμενη.


Ο κ. Σακελλαρίου ψήφισε ως συνταγματικά όλα τα μνημόνια και εξέδωσε δεκάδες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, όπως αυτή που αφορά στο Ιατρικό Μισθολόγιο. Υπήρξε συνεπής μόνο σε ότι αφορούσε τα προνόμια των δικαστών, τα οποία φρόντιζε επιμελώς να διατηρεί και να επαυξάνει. Και τώρα ο Πρόεδρος του ΣτΕ αποφάσισε να δώσει ένα πλήγμα στο κύρος της δικαιοσύνης, εμφανιζόμενος ως μελλοντικός πολιτευτής που αγρεύει πελατεία στους δεινοπαθούντες συνταξιούχους.


Το πού θα πολιτευτεί ο κ. Σακελλαρίου έγινε εμφανές από την ακαριαία κάλυψη που του παρείχε συγκεκριμένο κόμμα..


Δείτε ενδεικτική σταχυολόγηση αποφάσεων του ΣτΕ (κλικ εδώ