Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης “Γεννηματάς” ζήτησε και έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς ο εν λόγω διοικητής φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά υποδιευθύντρια του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οκαταγγελλόμενος διοικητής του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr, σε βάρος του εν λόγω διοικητή, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με το που κατατέθηκε χθες 7 Οκτωβρίου η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τι απαντά ο παραιτηθείς

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κούτρας, τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

«Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ανυπόστατη. Ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα», λέει στη Voria.gr ο κ. Κούτρας. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι η καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει, υπέβαλε την παραίτησή του χθες Πέμπτη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο και χωρίς αυτή να έχει σχέση με την εν λόγω καταγγελία. «Οι προκαταρκτικές έρευνες που διέταξα υπεγράφησαν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και αφορούσαν τη μη παράδοση εγγράφου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον εντοπισμό αριθμού μασκών στις αποθήκες του νοσοκομείου που δεν είχαν καταγραφεί», λέει.