Παράνομη για τυπικούς λόγους η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ- το δικαστήριο δεν επέβαλε τη διακοπή της

Παράνομη κήρυξε το δικαστήριο την απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξη της απεργίας (θα έπρεπε για παράδειγμα να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή), δεν επέβαλε ωστόσο τη διακοπή της απεργίας και κυρίως δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή. Γεγονός που κάνει την εργατολόγο και εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής οργάνωσης στη διαμάχη με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρία Μαρία Τσίπρα, να μιλά προς "ΤΟ ΒΗΜΑ" για «νίκη». Το δικαστήριο δεν έθιξε την καρδιά της απεργίας, και δεν τη διακόπτει ως την έφεση, για την οποία ο νόμος επιβάλλει ότι πρέπει να ασκηθεί εντός τριών ημερών, ως την Πέμπτη δηλαδή, σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Στη διαμάχη, το Δημόσιο εκπροσωπούσαν το υπουργειο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία -αποχή διαρκείας – απο τις 13/5/2014 – παράνομη και καταχρηστική. Στα αιτήματα συγκαταλέγονται η διακοπή της απεργίας και η απαγόρευση συνέχισης, καθώς και της επανάληψής της στο μέλλον με την ίδια μορφή. Ζητείτο επίσης να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Μετά την απόφαση η ΑΔΕΔΥ, σε δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.

Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων».