Παράνομο το Προεδρείο στον ΠΙΣ

                                                         A.Π. 11160

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           

                ΘΕΜΑ:  Παράνομο Προεδρείο στον Π.Ι.Σ.

 

 

  • Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε συνέχεια προηγούμενης απόφασής του απορρίπτει την προσπάθεια νομιμοποίησης του παράνομου προεδρείου του Π.Ι.Σ.  από τη νέα Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου με την υπ΄ αρθμ. Υ7Α/ΓΠ οικ. 131782/15-10-2009 Υπουργική Απόφαση.
  • Η απόφαση αυτή ελήφθη δύο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, χωρίς να λάβει υπόψη της τις καταγγελίες και αποφάσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, και Λάρισας
  • Η απόφασή της αυτή, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τα θεσμικά όργανα  της Πολιτείας όπως είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, εκτός από αντιδημοκρατική αντίληψη, σηματοδοτεί πρακτικές που προμηνύουν κομματική προσέγγιση των ζητημάτων που άπτονται της Δημόσιας Υγείας και σε κάθε περίπτωση δεν συνάδουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης περί δημοκρατικής διαβούλευσης πριν τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων.
  • Καταδικάζουμε αυτή την πρακτική δηλώνοντας  για μια ακόμη φορά, ότι δεν αναγνωρίζουμε το παράνομο προεδρείο του Π.Ι.Σ.  και καλούμε την Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της. Καλούμε επίσης την Υπουργό να προβεί σε έναρξη διαλόγου με τους ιατρικούς φορείς  προκειμένου με διαφανείς διαδικασίες να αποκτήσουν οι γιατροί γνήσια συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
  • Τέλος, Καλούμε επίσης του Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας να αντιδράσουν σε καταφανείς προσπάθειες  χειραγώγησης της δημοκρατικής βούλησης του ιατρικού κόσμου.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΡΗΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                   ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ