«Παραποίησε τις αποφάσεις»

Σε καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Στάθη Τσούκαλο προέβη η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας καθώς με έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο , φέρεται να του μεταφέρει διαφορετικές αποφάσεις από αυτές που έλαβε το συλλογικό τους όργανο στην τελευταία του συνεδρίαση .

« Αναφορικά με το έγγραφο της ΟΕΝΓΕ προς τον Υπουργό Υγείας της 18 / 1 / 2008 , το οποίο παραποιεί τελείως το πνεύμα και το γράμμα της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ ( 17 / 1 / 2008 ), διαμαρτυρόμαστε έντονα και εγκαλούμε τον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Στάθη Τσούκαλο για πραξικοπηματική παραποίηση των αποφάσεων του συλλογικού οργάνου » επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση της Ε . Ι . Ν . Α . και προσθέτει ότι :

« Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή ως ανέντιμη και απαιτούμε την άμεση ανάκληση του επαίσχυντου και ψευδούς αυτού εγγράφου και την αποστολή νέου εγγράφου στο οποίο θα διατυπώνεται σαφώς η απόφαση του Γ . Σ . της ΟΕΝΓΕ της 17 / 1 / 2008 ».

Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 17 Ιανουαρίου , στην οποία συμμετείχαν τόσο η πρόεδρος της Ε . Ι . Ν . Α . Στάθης Τερζής όσο και ο γραμματέας Κώστας Γιαννάκενας ήταν η εξής : « Η ΟΕΝΓΕ διαπραγματεύεται με το Υπουργείο μόνο στη βάση των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου ».

Οι γιατροί είχαν αποφασίσει να μην αποδεχτούν τις προτάσεις του Υπουργείου και να μην προσέλθουν σε διάλογο εάν δεν γίνονταν δεκτά τα αιτήματά τους . Ειδικότερα ζητούσαν , την πρόσληψη 2000 νέων γιατρών επιμελητών ΕΣΥ για το έτος 2008 και τη θεσμική επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίησή τους . Την προηγούμενη θεσμοθέτηση ( με κονδύλια ) του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης και του Πολυδιευθυντικού συστήματος με ό , τι αυτά παρασύρουν από αποδοχές . Τη νομοθέτηση του πενθήμερου – 7ωρου – 35ωρου εβδομαδιαίως με ρεπό την επομένη Σαββάτου – Κυριακής – αργιών . Ελάχιστες καθαρές μηνιαίες τακτικές αποδοχές στο ΕΣΥ τα 1600 ευρώ . Τη θεσμοθέτηση του αφορολόγητου των εφημεριών πέραν των 4 ενεργών το μήνα για κάθε γιατρό , ειδικό ή ειδικευόμενο . Οι εφημερίες να συνεχίσουν να γίνονται και να πληρώνονται με το σημερινό τρόπο .

Αντίθετα από αυτά , ο κ . Τσούκαλος ανακοινώνει στον Υπουργό , συνέχιση του διαλόγου χωρίς καν να θέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις . « Είναι φανερό ότι η απόφαση που πήραμε στο Γενικό Συμβούλιο δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αναφέρει ο κ . Τσούκαλος στην επιστολή του προς το Υπουργείο . Είναι προφανές ότι η επιστολή αυτή δεν αναγνωρίζεται από την Ενωσή μας και δεν μας εκπροσωπεί » επισημαίνει ο κ . Τερζής .

[ ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ ]