Παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων μέχρι 9 Δεκεμβρίου

div class=”article”>Μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων κατόπιν ομόφωνης απόφασης της σημερινής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Κάτω από έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, η πλειονότητα των εισαγγελέων δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, παρά την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστών και των δικαστηρίων αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Γεωργίου Χρυσικού, για περικοπές στις αποδοχές όσων απέχουν των καθηκόντων τους.

Κατά την συνέλευση αναφέρθηκε ακόμη ότι έχουν ασκηθεί ήδη 100 περίπου πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών του πρώτου και δεύτερου βαθμού για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Όμως, όπως έγινε γνωστό οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις του παρελθόντος και όχι υποθέσεις της περιόδου των τελευταίων δικαστικών κινητοποιήσεων που άρχισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Μάλιστα λέγεται ότι οι δικαστές που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις από το παρελθόν δέχθηκαν ενοχλήσεις από τους επιθεωρητές για να τις παραδώσουν, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα ότι το τελευταίο αυτό διάστημα δεν ανεβαίνουν στις έδρες και κατά συνέπεια έχουν το χρόνο να τελειώσουν και να παραδώσουν τις εκκρεμότητές τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ