Παρελθόν για τον ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ κι επισήμως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι η παραίτησή του έγινε δεκτή.

Με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχθηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή παραίτησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, φαίνεται πως έχουν μπει σε κίνηση αρκετές ανακατατάξεις, καθώς, εκτός του Παναγιώτη Αρκουμανέα, χθες κυκλοφόρησε η είδηση πως και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες για σημαντικές ανακατατάξεις στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κάτι που το υπουργείο διαψεύδει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει»

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση: «Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ.

Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι την πανδημία εκτός ελέγχου, με τη χώρα μας να είναι τρίτη σε  θανάτους ανά 100.000 πολίτες στην ΕΕ εδώ και ένα μήνα, την απαξίωση των επιστημόνων που ετοιμάζονται να πάρουν σειρά και αυτοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, την παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, μήπως και κρυφτούν οι ευθύνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει».