Παρέμβαση Καλογερόπουλου στον διαγωνισμό του “Αμ. Φλέμινγκ”;

Σφόδρα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και ιδιαίτερα του γενικού γραμματέα Υγείας Αριστ. Καλογερόπουλου – Στράτη, φέρεται να είναι ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Αθήνας “Αμ. Φλέμινγκ” Απ. Σιαμπάνης, ο οποίος εμφανίζεται επίσης διατεθειμένος να προσφύγει δικαστικά εναντίον των δύο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους όσον αφορά το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, ο Απ. Σιαμπάνης κατηγορεί τον γενικό γραμματέα Υγείας ότι πραγματοποίησε αθέμιτη έγγραφη παρέμβαση στη διαδικασία για τον μοριακό έλεγχο του αίματος στο “Αμ. Φλέμινγκ” ενώ ήταν ήδη σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός στο νοσοκομείο. Επίσης, ο Απ. Σιαμπάνης, ο οποίος τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο το 2007, φέρεται να κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τον εξεδίωξε από τη θέση του διοικητή του “Αμ. Φλέμινγκ” χωρίς την παραμικρή αιτιολόγηση, πριν εκδοθεί το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ και αφού ο γενικός γραμματέας Υγείας είχε αγνοήσει τα επιμόνως επανειλημμένα αιτήματά του για συνάντηση μαζί του.

Ο πρώην διοικητής του “Αμ. Φλέμινγκ” νιώθει βαθιά πικρία, καθώς, όπως φέρεται να δηλώνει σε πρώην συνεργάτες του, “έφαγα το κεφάλι μου γιατί προσπάθησα πάντα νομίμως να κάνω ό,τι το καλύτερο για το νοσοκομείο και ειδικά για τον μοριακό έλεγχο του αίματος”.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Απ. Σιαμπάνης έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφασή του να διενεργήσει πρόχειρο και όχι δημόσιο διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο του αίματος στο “Αμ. Φλέμινγκ”.

Β.Β.