Παρέμβαση Κεδίκογλου για τους χρήστες ναρκωτικών

Μπορεί να μην τοποθετήθηκε υπέρ της αναγκαίας πλέον αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών, αλλά είχε το θάρρος να ασκήσει κριτική στους συναδέλφους του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ένδικα τους χρήστες ναρκωτικών.

 Ο λόγος για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρομ. Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε ότι “δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας χρήστης ναρκωτικών όταν έχει μία μικρή ποσότητα για ιδία χρήση, για παράδειγμα 5 ή 10 γραμμάρια χασίς, με εκείνον που διακινεί μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών”.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τα ναρκωτικά, που διοργάνωσαν το Εφετείο Κρήτης, η εισαγγελία Εφετών Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε επίσης ότι “η ισχύουσα νομοθεσία δεν καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις” και πρόσθεσε ότι “τα δικαστήρια πρέπει να κάνουν αυτή την διαφοροποίηση, διότι έχουμε το φαινόμενο να βρίσκουμε ένα νεαρό χρήστη ναρκωτικών να πηγαίνει στη φυλακή 4 – 5 χρόνια, ενώ μπορεί να μην πάει λόγω της μικρής ποσότητας που έχει για ιδία χρήση”.

Πολλές είναι οι φωνές που συγκλίνουν πια στο αίτημα για αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, αλλά οι χρήστες εξακολουθούν να αποτελούν αρμοδιότητα της αστυνομίας και των δικαστών! Β.Β.