Παρέμβαση Λοβέρδου για τους «ράμπο» Υγείας! Τι ζητά από Λυκουρέντζο

 Επανέρχεται στα της υγείας ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με μια παρέμβασή του για επιθεωρητές υγείας οι οποίοι όπως αναφέρει, ενώ συνέδραμαν στο να χτυπηθούν κυκλώματα σε νοσοκομεία, τώρα διώκονται. Τι αναφέρει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και τι ζητά από τον νυν υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο

Με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις απειλούνται επιθεωρητές υγείας (ΣΕΥΥΠ) γνωστοί και ως ράμπο, οι οποίοι εξέδωσαν πορίσματα για σκάνδαλα που εντοπίσθηκαν σε νοσοκομεία όπως αυτό της Λάρισας και της Έδεσσας.
Ωστόσο πρόσφατες εξελίξεις καθιστούν τους επιθεωρητές που έκαναν τους ελέγχους στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα, υπευθύνους για καθυστέρηση παράδοσης των πορισμάτων. Μάλιστα ο νυν υπουργός Υγείας δίνει εντολή να ελεγχθεί όλη η διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες ακόμη και σε επιθεωρητές υγείας. 
 
Γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Με την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Υγείας, κατανόησα ότι η διαφθορά και η παραοικονομία στο χώρο της Υγείας, ήταν από τις σημαντικότερες αιτίες δημιουργίας του δημόσιου χρέους.
 
Το Ελεγκτικό Σώμα (ΣΕΥΥΠ) που παρέλαβα, αδυνατούσε να παρέμβει ουσιαστικά σε μεγάλες υποθέσεις που ταλάνιζαν την επικαιρότητα, όπως π.χ. η ελληνική πτυχή της υπόθεσης DEPYU και η υπόθεση SMITH & NEPHEW. Με εντολή μου, ανέλαβαν οι εμπειρότεροι Επιθεωρητές Βλάχος Αθανάσιος και Τανίδης Νικόλαος, να δημιουργήσουν την αναγκαία μεθοδολογία ελέγχου, μέσα από σοβαρούς ελέγχους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Οι έλεγχοι απέδωσαν και για πρώτη φορά επιστράφηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το σύνολο της οικονομικής ζημίας.
 
Πληροφορήθηκα με έκπληξη από τον τύπο, πως διώκονται οι εν λόγω Επιθεωρητές, παρ’ ότι ήσαν οι μόνοι που έκαναν άριστα τη δουλειά τους και προσέφεραν μεγάλες υπεραξίες στην προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος. Οι διώξεις αυτές, αντικειμενικά, απομειώνουν την μεθοδολογία που παράχθηκε, συγκαλύπτουν τις υποθέσεις που ερεύνησαν και αποτρέπουν κάθε παρόμοια προσπάθεια».
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τον νυν υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο: «να λάβει θέση, αποτρέποντας κάθε δυσμενή υπηρεσιακή εξέλιξη, αποκαθιστώντας τα ικανότατα αυτά στελέχη και την μεθοδολογία τους».